Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Omgeving

Vakantiewoning 'Quatre Dames' is gelegen in het polderdorp Oostkerke, deelgemeente van Damme. Oostkerke heeft doorheen de jaren een vaste plaats verworven in de lijstjes met mooiste dorpen van Vlaanderen.

Het landschap ademt er rust uit. Een kleine dorpskern met witgeschilderde gevels, een kasteel, een oude zeedijk, lange rijen knotwilgen en populieren, rechte kanalen en kronkelende beken, veel meer is er niet, eenvoud in al zijn glorie. 

'Quatre Dames' is gelegen vlakbij de kanaalkruising van de Damse Vaart met het Schipdonk- en Leopoldkanaal. Dit waterbouwkundige kunstwerk van weleer is een geliefkoosd decor voor fotografen, wandelaars, fietsers én culinaire liefhebbers (restaurant De Siphon, wereldberoemd in Vlaanderen, is de overbuur).

De vakantiewoning is gelegen in de Spegelsweg: een rustig, onverhard en autovrij weggetje, dat van aan de Damse Vaart naar Oostkerke dorp loopt. 

 

Natuur, cultuur, rust of actie

De rust en stilte rond de vakantiewoning wil niet zeggen dat er voor onze actieve gasten niets te beleven valt in de streek. Je logeert in het midden van de driehoek Nederland (Sluis), Belgische kust (Knokke-Heist) en Brugge. Deze drie toeristische trekpleisters bevinden zich op nauwelijks 10 kilometer afstand en zijn volledig autovrij, met de fiets langs het water, bereikbaar. 

Om de streek op een sportieve manier te verkennen, zijn er verschillende fiets- en wandelroutes uitgestippeld. 

Het Zwin Natuur Park - zeker een bezoekje waard - bevindt zich op 15 km van de vakantiewoning. 

In het nabijgelegen centrum van Damme, lang geleden een bloeiende handels- en havenstad, zijn er meerdere middeleeuwse bezienswaardigheden te bezichtigen. Tegenwoordig profileert Damme zich als boekenstad, met meerdere pittoreske boekenwinkeltjes, en een boekenmarkt elke 2e zondag van de maand. Niet in het minst is Damme tegenwoordig bekend als toeristische trekpleister omwille van het gastronomische aanbod.

Meer weten ? We helpen je graag verder om je verblijf met passende activiteiten in te vullen.

Beschikbaarheid controleren

Kies hier je verblijfsdata en ontdek onze prijzen